16. 5. 2022

Korunka pro Korunku - opět poběžíme pro dobrou věc

Kromě radosti z pohybu zažijí běžci letos v rámci Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín opět i dobrý pocit z pomoci potřebným prostřednictvím charitativního projektu KORUNKA POMÁHÁ. Za každý uběhnutý kilometr věnujeme 1 Kč malé Nelince s mozkovou obrnou.

Výtěžek ze 7. ročníku festivalového půlmaratonu se společně rozhodli organizátoři Zlín Film Festivalu a KORUNKA LUHAČOVICE věnovat téměř roční Nelince z Uherskobrodska. Holčička se potýká s diagnózou dětské mozkové obrny – pravostranné hemiparézy. V současné době rehabilituje pomocí Vojtovy metody a rodina hledá způsoby, jak co nejvíce zmírnit možné postižení v budoucnu. Velmi vhodné se zdají při rehabilitaci plavecké intenzivní pobyty, které jsou společně s rehabilitacemi doporučovány při dané diagnóze. Podle lékařů mohou vést ke zlepšení stavu u dítěte a jak se ukazuje velké pokroky dělá i Nelinka. Peníze proto rodina využije na rehabilitace a speciální terapie.

Předání finančního daru se uskuteční v neděli 29.května během hlavního květinového ceremoniálu v 11.50 na náměstí Míru.

Co je KORUNKA POMÁHÁ? Jde o charitativní projekt dvou zapsaných spolků – KORUNKY LUHAČOVICE a KORUNKY VELKÉ LOSINY. Oba spolky dlouhodobě podporují handicapované, nemocné či jinak znevýhodněné děti ve Zlínském a Olomouckém kraji. Během roku se koná řada benefic a charitativních akcí. Za svoji existenci spolky rozdaly desítky milionů korun. Uspořádaly také nejrůznější veřejné sbírky a organizovaly humanitární pomoc.

Více aktivitách spolku na www.korunkapomaha.cz nebo na facebookovém a instagramovém profilu KORUNKA POMÁHÁ.