27. 8. 2021

Jak si užít víkend na půlmaratonu ve Zlíně?

Víte, čím je náš půlmaraton originální? Kromě toho, že trasa vede ulicemi města s jedinečnou baťovskou architekturou také tím, že je tradiční součástí Zlín Film Festivalu – největšího a nejstaršího festivalu pro děti a mládež na světě. Díky sportovního zážitku tak běžcům a jejich rodinný příslušníkům či přátelům nabízí i skvělou festivalovou atmosféru.

Takže pokud se chystáte 12. září na Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín, dorazte už o den dřív a užijte si ve Zlíně celý víkend s bohatým filmovým a doprovodným festivalovým programem. Těšit se můžete na filmy z celého světa i české snímky pro celou rodinu. Zde najdete jejich kompletní přehled.

Co ještě přinese víkendový program na festivalu?

V návaznost na hlavní letošní téma „Literatura ve filmu“ můžete s dětmi strávit oba víkendové dny u zlínského zámku v Sadu Svobody, kde najdete čtyři kouzelnické koleje v Zóně kouzel nebo zažijete tajuplná dobrodružství se špetkou vědy ve Škole čar a kouzel pod taktovkou Fakulty technologická UTB.

Taky můžete vyrazit na některý z workshopů třeba o filmovém herectví nebo o analogovém fotografování.

V sobotu je po celý den na náměstí Míru připravený pestrý program pro celou rodinu v rámci Dne se Škoda Auto.

Od 19.00 hodin si můžete vychutnat filmové melodie Ondřeje Soukupa v Kongresovém centru. Koncert je součástí oslav 90. výročí Barrandov Studia a v podání Filharmonie Bohuslava Martinů nabídne průřez hudby Ondřeje Soukupa ze známých filmů, které budou doprovázeny originálně zpracovanými sestřihy slavných scén z jednotlivých filmů.

V letním kině na Gahurově prospektu v sobotu od 20.00 hodin promítáme novou českou komedii Prvok, Šampon, Tečka a Karel podle úspěšné knižní předlohy Patrika Hartla

V neděli se mezi Festivalovým VIVA rodinným během a Festivalovým půlmaratonem MONET+ Zlín můžete vydat třeba na Knihotrh a koupí knihy podpořit dobrou věc.

Po oba dny také v centru Zlína jistě na každém kroku narazíte na pohádkové maskoty. A pokud se chcete potkat s celebritami, stačí se vydat do Festival Café na náměstí Míru, na autogramiádu do Zlatého jablka nebo na Červený koberec ke Kongresovému centru.