20. 7. 2021

Známe rodinu, do které poputuje výtěžek z půlmaratonu

Lázeňská kolonáda a náměstí v centru Luhačovic ožily v sobotu 17. července tradiční benefiční akcí LUHAČOVICE – MĚSTO ZDRAVÍ A MÓDY, kterou připravil zapsaný spolek KORUNKA POMÁHÁ, charitativní partner našeho půlmaratonu. Během odpoledne zde vystoupila v rámci programu i výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová, aby představila nejen letošní filmový festival a podobu 6. ročníku Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín, ale také rodinu, do níž poputuje výtěžek z běhu.

Společně s Veronikou Záhorskou ze spolku KORUNKA POMÁHÁ tak oznámila, že za každý uběhnutý kilometr obdrží KORUNKA jednu korunu pro rodinu malého chlapce Jiřího Franka z Bludova. Osmiletý Jiřík trpí mukopolysacharidózou 4. typu, která je velmi progresivním metabolickým onemocněním a znemožňuje jeho tělu vylučovat z těla odpadní látky. Jiříkovi kromě dalších zdravotních obtíží hrozí, že skončí na invalidním vozíku. Pojďme společně tomuto malému bojovníkovi a jeho rodičům přispět na rehabilitace, léčbu a další kompenzační pomůcky.

Pokud tedy ještě váháte, zda má smysl se půlmaratonu zúčastnit, jistě je to jeden z dobrých důvodů, proč to stojí za to!

Registrace on-line