21. 5. 2021

61. ZLÍN FILM FESTIVAL – DÍL 1. STARTUJE JIŽ ZA TÝDEN

Skvělé filmy, besedy a rozhovory k atraktivním filmovým tématům i k 85. výročí zlínských filmových ateliérů, tvůrčí workshopy a program pro profesionály – to vše můžete za týden sledovat online. Příští pátek totiž začíná Zlín Film Festival - díl 1.!

„V době konání festivalu stačí přijít na náš web a vybrat si některou z 10 sekcí filmového nebo doprovodného programu. Vstoupit do nich bude možné od pátku 28. května, ale už nyní je možné se s obsahem programu seznámit, aby třeba divákům něco zajímavého neuteklo,“ uvedla výkonná ředitelka Jarmila Záhorová. Upozornila také, že některé projekce a pořady budou mít svoji premiéru v konkrétní časy, jiné naopak budou k dispozici v průběhu celého festivalu.

Online vysílání bude letos probíhat ze speciálního studia, které organizátoři v posledních týdnech stavěli na Filmových ateliérech. V něm také včera proběhla tisková konference, kterou můžete zhlédnout na festivalovém YouTube kanále. Vizuál studia podtrhující téma 61. ročníku přímo zve k zajímavým setkáním. Zamíří zde nejen hosté k interaktivním besedám a rozhovorům, ale také se zde v pátek 28. května v 10 hodin uskuteční slavnostní zahájení festivalu v rámci komponovaného audiovizuálního pořadu plného povídaní se zajímavými osobnostmi.

„Těšíme se, že v našem festivalovém studiu přivítáme během celého dne spoustu atraktivních hostů, s nimiž se v rámci 85. výročí zlínských filmových ateliérů vydáme po zlínské filmařské stopě, a to nejen do minulosti, ale také do současnosti,“ uvedl prezident festivalu Čestmír Vančura. Talk show je naším dárkem všem příznivcům zlínského filmového areálu k 85. výročí jeho založení firmou Baťa. „Zlín Film Festival jako projekt vzniklý ve zlínském filmovém studiu před 60 lety o odkaz zdejších filmařů dlouhodobě a systematicky pečuje. Vedle výroby audiovizuálního programu Zlínský film žije, který 61. ročník festivalu v přímém přenosu zahajuje, například letos vydá už pátý díl pentalogie Zlínská stodola,“ doplnil Čestmír Vančura.

Lákavou částí doprovodného programu tvoří také filmové projekce v autokině. Po loňském úspěchu nabídne Zlín Film Festival tentokrát divákům hned tři filmová představení. Půjde o trháky Le Mans ´66, Bohemian Rhapsody a novou českou komedii Bábovky podle úspěšné knižní předlohy Radky Třeštíkové. Začátek promítání je vždy od 21.30 hodin na parkovišti u ZOO Lešná. Současně bude také připravena virtuální galerie na náměstí Míru a v obchodním a zábavním centrum Zlaté jablko expozice 24. Salonu filmových klapek a výstava výtvarných děl zrakově postižených dětí a mládeže z Mezinárodní výtvarné soutěže Radost tvořit.
Prodej vstupenek na vybrané online projekce a pořady včetně vstupenek do autokina bude zahájen 24. května na webu zlinfest.cz. Již nyní si zde můžete prohlédnout kompletní program online Zlín Film Festivalu.