20. 12. 2019

Ve Štěpánském běhu ve Zlíně se očekává rekordní účast. Prvenství v Přílukách obhajují olympionik Jan Čelůstka a mladá triatlonistka Lucie Miklišová

Zlín – Ve Zlíně se na druhý svátek vánoční koná jubilejní 30. ročník Štěpánského běhu. Start čtvrtečního hlavního desetikilometrového závodu rozloženého do tří okruhů, je na fotbalovém hřišti v Přílukách, v 10 hodin. Kromě toho pořadatelé připravili i 3,3 kilometru dlouhý závod a od 11.15 hodin budou mít možnost si na zkrácených tratích zazávodit také děti.

Vypsány jsou kategorie pro muže, ženy, juniory, juniorky, veterány i veteránky.

Startovné pro dospělé běžce je při online registraci do 20. prosince150 Kč. Na místě pak 250 Kč. Prezentace bude probíhat mezi 8.30 hodinou a 9.40 hodinou. Všichni účastníci dostanou teplý ionťák, čaj a po závodu ještě polévku.

Obhájcem loňského vánočního měření sil v Přílukách je v mužích účastník letního olympijských her v Londýně 2012 v závodu v olympijském triatlonu rodák ze Zlína Jan Čelůstka (Konrad Tools Triathlon Team), který desetikilometrový závod vyhrál v čase 32:53. Mezi ženami vybojovala zlatou příčku reprezentantka klubu Titan Trilife Zlín Lucie Miklišová, jež se blýskla časem 38:47.

"O naše závody je letos velký zájem. Proto očekávám, že se na startu Štěpánského běhu objeví minimálně 250 atletů. Ti nejlepší z nich by se měli postarat i o kvalitní časy. U nás si však může zazávodit kdokoliv. Pro medailisty v každé kategorii máme při vyhlašování výsledků připravené finanční odměny," vybízí k vánočnímu sportování ve Zlíně ředitel závodu Jiří Prokop.

Registrace

Vyhlášení výsledků proběhne bezprostředně po skončení obou Štěpánských běhů. Po něm pak bude následovat losování čísel závodníků o startovné na Festivalový půlmaraton Zlín 2020.
Loni se Štěpánského běhu v krajském městě zúčastnilo 183 mužů a 49 žen. V závodu dlouhém 3,3 kilometru se představilo dalších 58 běžců a běžkyň.

Lubomír Hotař