12. 5. 2016

V čase půlmaratonu pojedou vozidla MHD po náhradních trasách

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice si dokáže poradit i s mimořádným uzavřením některých zlínských ulic v čase pořádání Festivalového půlmaratonu Zlín, který se koná 28. května 2016. Trolejbusy a autobusy dotčených linek budou přesměrovány na náhradní trasy. Dopravní obsluha Zlína zůstane zachována.

První ročník Festivalového půlmaratonu Zlín 2016 se bude konat v sobotu 28. května. Závod běžců z řad nejširší veřejnosti na vzdálenost 21,097 kilometru odstartuje v 16 hodin na náměstí Míru. Trasa půlmaratonu povede z centrálního zlínského náměstí přes ulici Vodní, Dlouhou, Fügnerovo a Havlíčkovo nábřeží, Benešovo nábřeží, Rybníky, Prštné, přes bývalý baťovský tovární areál zpět na náměstí Míru. Na trase závodu bude platit pro silniční dopravu (včetně MHD) úplná uzavírka. Dojde tak k přerušení pravidelných tras linek 2, 4, 8, 9, 33, 34 a 36. Předpokládá se, že dopravní omezení potrvají asi do 18.15 hodin.

„Připravili jsme systém náhradních tras, díky kterému se městská hromadná doprava ani v době půlmaratonu nezastaví. Cestující se dostanou na většinu míst, jak jsou zvyklí z běžného provozu,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Jak bude fungovat MHD v čase půlmaratonu

Úplná uzavírka ulice Dlouhá a Benešovo nábřeží. Během festivalového půlmaratonu v sobotu 28. května v čase přibližně od 15.55 do 18.15 hodin zajistí DSZO náhradní dopravu z důvodu úplné uzavírky, která bude platit v ulici Dlouhá a Benešovo nábřeží.„Přesný čas platnosti tohoto opatření bude záviset na ukončení závodu a zprůjezdnění ulice Dlouhá,“ poznamenal hlavní dispečer Josef Polách. 

Objízdné trasy pro jednotlivé linky budou vedeny podle zákresů do mapy, které najdete v celém článku na internetových stánkách Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice.

Mapa trasy závodu Festivalového půlmaratonu Zlín

Mapa trasy závodu v plném rozlišení
Mapa trasy závodu online na Mapy.cz