13. 7. 2021

Trasa 6. ročníku půlmaratonu dozná zásadních změn

Měníme nejen místo startu, ale i samotná trasa Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2021 projde několika úpravami, kterými chceme ještě více zatraktivní běh ulicemi festivalového Zlína. Co vás tedy v neděli 12. září čeká nového?

Hlavní závod odstartujeme oproti předchozím ročníkům od Kongresového centra ve Zlíně. „O přesunu místa zahájení závodu z náměstí Míru do centra festivalového dění uvažujeme už delší dobu a věříme, že se nám ji letos konečně podaří zrealizovat,“ uvedla výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová a dodala, že se změna dotkne běžců na trati čvrtmaratonu, půlmaratonu, tandemu i štafetových běhů.

Čas startu zůstává v 15.00 hodin, kdy se od Kongresového centra Zlín závodníci vydají dolů po Gahurově ulici, kolem parku Komenského, na jehož rohu odbočí na třídu Tomáše Bati. „Běžci tak budou mít neobvyklou příležitost touto jednosměrnou ulicí přímo v centru Zlína proběhnout v protisměru,“ upozorňuje na atraktivní část trasy Jarmila Záhorová. Dále budou závodníci pokračovat dalším novým úsekem trasy přes Dlouhou, Zarámí, na ulici Vodní na jejímž konci se opět napojí na Dlouhou a již tradiční okruh přes Benešovo nábřeží, Podvesnou na Čepkov, Rybníky přes bývalý Baťovský areál zpět na náměstí Míru. Pro
tvrtmaratonce zde závod končí, běžci půlmaratonu pokračují do kola druhého z náměstí přes Rašínovu na Dlouhou a dále stejně jako v prvním kole.

Další změnou, která by měla závod také zatraktivnit z pohledu diváků, bude přesun předávky štafet a občerstvovací stanice z Bartošovy ulice, kam byl dosud ztížený přístup, přímo na náměstí Míru.
Součástí Festivalového půlmaratonu je již tradičně také Festivalový VIVA rodinný běh na 1400 metrů, který stejně jako v minulých letech odstartuje z náměstí Míru v 11.00 hodin.

Registrace online