4. 6. 2019

Tisková mluvčí Kateřina Martykánová se v televizi ráda podívá na hokej a atletiku

Zlín – Velký podíl na hladkém průběhu Festivalového půlmaratonu MONET + Zlín 2019 má také tisková mluvčí Zlínského Filmového Festivalu Kateřina Martykánová.

Jaká byla Vaše funkce okolo sobotního půlmaratonu ve Zlíně?

Spojila jsem ji s povinnostmi okolo Zlínského Filmového Festivalu. To znamená, že jsem koordinovala komunikační aktivity, řídila jsem chod press centra, koordinovala jsem týmy fotografů, sociálních sítí, byla jsem součástí redakční rady Festivalových novin, starala jsem se o novináře a mediální partnery.

Kdy se začalo s přípravou letošního zlínského Festivalového půlmaratonu?

Bylo to několik týdnů po skončení třetího ročníku. Na podzim roku 2018.

Co obnáší příprava takového závodu?

Protože se závod konal už počtvrté a navazovali jsme na předchozí zkušenosti a spolupráci s partnery, tak byly přípravy o něco jednoduší, než v minulých letech. Stejně jako v předchozích třech ročnících je ale pořádání půlmaratonu ve Zlíně spojené s řadou produkčních, propagačních a organizačních aktivit. A to od výroby reklamních materiálů, tisku startovních čísel až přes kampaně k běžcům a dobrovolníkům.

Kolik lidí se podílelo na organizaci závodu?

Nejužší tým byl složený z pořadatelů ze Zlínského Filmového Festivalu a sdružení Běhy Zlín. Celkem to bylo 10 lidí. Postupně ale využíváme pomoci zhruba 150 dobrovolníků.

Jak to ve Zlíně probíhalo v posledním období před závodem?

Připravovala se trať, proběhla schůzka realizačního štábu, kompletovaly se ceny, informovali jsme obyvatele Zlína kvůli uzavírkám a omezení dopravy, přidělovaly, a zveřejňovaly se startovní čísla. Kromě toho se ještě chystalo občerstvení, kropící vozy, sprchy, probíhalo školení dobrovolníků.

Jaký byl doprovodný program sobotního půlmaratonu?

Po celý den to byly na zlínském náměstí Míru sportovní aktivity pro děti se sportovním centrem Maty. Dále pak kreativní dílničky pro děti. K vidění byla i ukázka fyzioterapie a tejpování. Před závodem jsme připravili rozcvičku pro běžce.

Napadá Vás nějaká zajímavost okolo Festivalového půlmaratonu ve Zlíně?

Letos se na trať všech sobotních běhů postavil rekordní počet 1651 běžců. Rekordní byl počet účastníků Festivalového ING rodinného běhu. V něm byla kompletně naplněná kapacita, která byla v porovnání s loňským rokem zvýšená o 200 běžců. Celkem se tak tohoto běhu mohlo zúčastnit 600 malých i velkých závodníků. Rodinný běh měl navíc charitativní rozměr. Díky němu ING darovalo 30 000 Kč na nákup hand biku.

Okolo Festivalového půlmaratonu se pohybujete od jeho prvního ročníku. Jak Vy se udržujete kondici?

Pokud to čas dovolí, tak chodím do sportovního centra Maty na alpinning, nebo powe/plate. Také mám ráda procházky v přírodě.

Jaké jsou Vaše nejoblíbenější sporty?

V televizi se ráda podívám na hokej, nebo atletiku.

Na jaké nejcennější sportovní výsledky jste v životě dosáhla?

Žádné výrazné úspěchy to nebyly. Snad v dětství v plavání.

Lubomír Hotař