27. 7. 2021

SERIÁL NUTREND: 2. díl - Jak se vyrovnat se ztrátou energie po čtvrtmaratonu

Chystáte se letos během Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2021 vyrazit čvrtmaratonovou trasu? Potom právě pro vás máme návod, jak se vyrovnat se ztrátou energie, která vás během čtvrtky čeká. NUTREND tentokrát představuje produktovou trasu sestavenou právě pro vás, která myslí i na důležitou regeneraci pro tělo při velké zátěži.

Speciální akční balíček pro běžce čtvrtmaratonu od NUTRENDU obsahuje:

Jak správně načasovat během závodu jednotlivé produkty?

Pitný režim

Isodrinx: Nejdůležitější pro sportovce je doplňovat tekutiny. Náš Isodrinx si rozmíchejte ve vodě a popíjejte po menších doušcích po celou dobu závodu. Udržíte správnou hydrataci organismu a také potřebné minerální látky. 

Před závodem

Voltage energy bar: Dejte si cca 20 minut před závodem energetickou tyčinku, která skvěle chutná, a především vás připraví na aktivitu. Hlavní složkou jsou sacharidy s postupným uvolňováním, což pro vás znamená, že získaná energie z tyčinky se do těla uvolňuje postupně. Navíc je dobře stravitelná i při velké zátěži.

Během závodu

Endurosnack gel: Cca po 30 minutách na trati je vhodné doplnit další energii. Tentokrát doporučujeme gel. Ten se dobře přijímá i při náročné aktivitě s vysokou tepovou frekvencí. Kromě pomalu vstřebatelných sacharidů obsahuje i BCAA a taurin.

Po závodě

Regener: Abyste mohli po závodě nebo tréninku bez problému fungovat a užít si den, zařadili jsme produkt, který je to nejlepší, co si můžete dát na regeneraci ihned po zátěži. Obsahuje minerály a vitamíny, které doplníte a pomůžete tělu dostat se do rovnováhy. Regener doporučujeme konzumovat pomalu a postupně vypít v průběhu cca 20 minut.