25. 7. 2021

SERIÁL NUTREND: 1. díl - Zdolání půlmaratonové trati vyžaduje pečlivou přípravu

Chystáte se na některou z tratí našeho závodu a chcete dosáhnout výsledku hodného profesionálního běžce? Potom byste neměli nechat nic náhodě. Partner závodu společnost Nutrend pro vás připravila speciální balíčky produktů, které můžete využít při samotném sportovním výkonu, a to přesně na míru trase, na kterou se chystáte. V miniseriálu Nutrendu vám postupně představíme doporučení pro každou z nich. Dnes se zaměříme na ty z vás, kteří se chystají na nejdelší trasu Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2021 – tedy půlmaraton.

Protože nejtěžší tratě vyžadují pečlivou přípravu, je třeba kromě ní nepodcenit ani správnou výživu. Nutrend pro vás vytvořil produktovou trasu, která vás navede, jak, kde a kdy zajistit dostatek energie, hydratace a regenerace pro náročný výkon.

Speciální akční balíček pro běžce půlmaratonu od NUTRENDU obsahuje:

Jak správně načasovat během závodu jednotlivé produkty?

Pitný režim

Isodrinx: Nejdůležitější pro sportovce je doplňovat tekutiny před, při i po aktivitě. Isodrinx si rozmíchejte ve vodě (35 g do 750 ml) a popíjejte po menších doušcích po celou dobu závodu. Udržíte správnou hydrataci organismu a také potřebné minerální látky.  

Před závodem

Voltage energy bar: Dejte si cca 30 minut před půlmaratonem tuto energetickou tyčinku, která skvěle chutná, a především vás připraví na aktivitu. Hlavní složkou jsou sacharidy s postupným uvolňováním, což pro vás znamená, že získaná energie z tyčinky se do těla uvolňuje postupně. Navíc je dobře stravitelná i při velké zátěži. 

Během závodu

Endurance bar: Cca po 1 hodině půlmaratonu je vhodné doplnit další energii. Tentokrát doporučujeme energetickou tyčinku, která je kromě sacharidů s postupným uvolňováním obohacena o BCAA, vitamíny a také dobře stravitelnou formu bílkoviny (WPC). Doporučujeme pokousat postupně a zapíjet. 

Carbosnack gel: Doporučujeme při závodě, když už cítíte tzv. "těžké nohy". Energetický gel vám pomůže překonat krizi, protože obsahuje rychlé cukry spolu s dalšími účinnými látkami.

Magneslife: Často se stává (hlavně ve velkém vedru), že při závodě nebo tréninku dostanete křeče. Magneslife je pohotovostní shot, který funguje téměř okamžitě. Často jej sportovci využívají také při pocitu malátnosti, bolestech hlavy a podobných problémech, které vás mohou potkat i před startem. Proto doporučujeme dát si jeden shot i ráno před tím, než vyběhnete na trať. Druhý shot oceníte obvykle v druhé polovině závodu.

Po závodě

Regener: Abyste mohli po závodě bez problému fungovat a užít si den, připravili jsme pro vás produkt, který je to nejlepší, co si můžete dát na regeneraci ihned po zátěži. Obsahuje minerály a vitamíny, které doplníte a pomůžete tělu dostat se do rovnováhy. Regener doporučujeme namíchat dle návodu a po náročné aktivitě postupně vypít v průběhu cca 20 minut.