30. 5. 2023

Rozhovor s Janem Vavrysem: MONET+ dokáže zajistit hodně věcí, ale počasí zařídit neumíme

Společnost MONET+ je titulárním partnerem našeho půlmaratonu již sedmým rokem. Kromě jeho podpory se také každoročně aktivně zapojuje do dění nejen ve startovním poli ale i na náměstí Míru v den závodu. Proč půlmaraton dlouhodobě podporují a na co letos chystají pro účastníky běhu? Na to a na další podrobnosti jsme se zeptali ředitele společnosti MONET+ Jana Vavryse.

Podle čeho vybíráte projekty, které podpoříte?

Rádi podporujeme zejména aktivity, které považujeme za smysluplné, jsou s námi místně spjaté a které něčím inspirují.

Proč jste se stali partnerem právě této akce?

MONET+ je zlínská společnost a Zlín Film Festival je jedna z nejvýznamnějších akcí pořádaných ve Zlíně, i proto nám jeho podpora dává smysl. Dále je tam ještě jeden rozměr, a tím je naše snaha inspirovat lidi ke sportu a zdravému pohybu. Možná si uvědomujeme, jak se lidé málo pohybují i proto, že máme sami jako IT firma velmi sedavé zaměstnání.

Co letos chystáte pro účastníky běhu?

Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín má svou osobitou atmosféru už tím, že je součástí filmového festivalu s množstvím doprovodných koncertů a dalších aktivit pro děti. My jsme se k tomu letos snažili přispět tím, že jsme pro návštěvníky na našem stánku připravili FOTOPAD, díky kterému si mohou vytvořit individuální, rodinné nebo týmové foto, loop nebo gif a uchovat si tak nevšední vzpomínku na tuto událost. Děti si zde navíc mohou hravou formou vyzkoušet programování malých robotů.

Pravidelně se účastní běhu i zaměstnanci vaší firmy. Zvyšuje se meziročně jejich počet?
Počet účastníků v běžeckých dresech MONET+ se nám postupně rozrůstá a v loňském roce se účast vyšplhala na více než sto běžců a běžkyň. Co nás na tom těší nejvíce, je fakt, že nejde jen o naše zaměstnance, ale také o členy jejich rodin, kteří si přijdou atmosféru užít.

Zaběhnete si některou z tratí půlmaratonu také vy sám? Nebo budete fandit?

Kolegům z MONET+ už opakovaně říkám, že jednou určitě poběžím. Třeba to bude právě letos.

Co byste popřál účastníkům půlmaratonu?

Osobně každý rok přeji běžcům hlavně co nejideálnější počasí. V MONET+ dokážeme zabezpečit hodně věcí, ale počasí zajistit neumíme :-).