20. 5. 2023

Rozhovor s Antonínem Klimšou: „RBP podporuje zdravý životní styl rodiny“

Rodinný běh si nově vzala pod svá křídla RBP, zdravotní pojišťovna. Těší nás, že si vybrala právě náš závod a že se s námi v neděli 4. června bude aktivně podílet i na jeho průběhu. Ve svém Stanu zdraví na náměstí Míru se zaměří na tělesnou kondici běžců, kterým nabídne různá preventivní vyšetření včetně měření zraku.

Zeptali jsme se proto jejího výkonného ředitele Antonína Klimši, jak se na spolupráci dívá z pohledu nového titulárního partnera, jaký má on sám vztah k běhu nebo jestli se chystá vyrazit na některou z našich běžeckých tratí…

Proč jste se rozhodli stát partnerem rodinného běhu, který je jednou z doprovodných aktivit Zlín Film Festivalu?

Zdravotní pojišťovna RBP podporuje zdravý životní styl a nejrůznější pohybové (sportovní) aktivity členů rodiny, bez ohledu na jejich věk. A to nejen v rámci svých preventivních a bonusových programů, ale i prostřednictvím mnoha marketingových aktivit. Proto jsme letos spojili síly se ZFF a stali se titulárním partnerem Rodinného běhu.

Byl to jediný důvod?

Druhým silným impulzem pak bylo to, že výtěžek z tohoto běhu poputuje na charitativní projekt Korunka pomáhá, což je nám velmi blízké a sympatické.

Věnujete se Vy sám nějaké sportovní aktivitě?

Mám sport rád a jestli mě něco skutečně nabíjí, tak je to právě sport. V zimě společně s rodinou jezdíme lyžovat, během roku si rád zahraji s přáteli tenis nebo golf, kondičně si jdu občas zaběhat a společně s manželkou a dětmi se rádi věnujeme i aktivní turistice.   

Chystáte se osobně vyzkoušet trať rodinného běhu nebo některou jinou z tratí našeho půlmaratonu?

Zdravotní pojišťovna RBP patří již mnoho let mezi významné partnery sportovních akcí, které podporují pohyb a zdravý životní styl. Díky tomu jsem měl možnost aktivně se zúčastnit již několika běžeckých závodů, pokud mi to okolnosti a služební povinnosti dovolí, rozhodně si rád přijedu zaběhat i do Zlína.

Vaše pojišťovna letos slaví 30 let své novodobé historie a jste největší regionální zaměstnaneckou zdravotní pojišťovnou v ČR. Jaká ji čeká budoucnost?

Společně s mými kolegy chci nadále rozvíjet modernizační strategii RBP, se kterou jsem do zdravotní pojišťovny před několika lety přišel. Budeme tedy pokračovat v rozšiřování sítě smluvních lékařů, v projektech dostupnosti zdravotní péče, v rozvoji telemedicíny, v modernizaci poboček, v realizaci nových služeb pro naše pojištěnce – například v oblasti objednávacího systému na pobočky a k lékařům, v digitalizaci komunikace s klienty a v posilování revizní činnosti.

Kde byste RBP, zdravotní pojišťovnu rád viděl třeba za deset let?

Věřím, že i za deset let bude RBP silnou a finančně zajištěnou pojišťovnou, na kterou se její klienti budou moci ve všem spolehnout.

 

Děkujeme za rozhovor a těšíme se na startu ve Zlíně!