21. 4. 2022

Půlmaratonová neděle nabídne běžcům a jejich rodinám i bohatý doprovodný program

Během festivalového půlmaratonu ožívá tradičně náměstí Míru řadou aktivit převážně se sportovní tématikou. Letos jsme ale připravili také zajímavá tematická setkání ve Festival Café a program pro děti na hlavním pódiu.

Příznivce běhu jistě potěší možnost potkat se ve Zlíně s Milošem Škorpilem, ultramaratoncem, propagátorem a trenérem běhu.  Ten dorazí nejen proto, aby si vyzkoušel trať našeho závodu, ale také z toho důvodu, že přijal pozvání moderátora Vladimíra Kroce do Festival Café. Povídat si společně budou o jeho životní běžecké vášni, běžecké škole a dostane se i na dotazy přítomných.

O své zkušenosti se podělí i další „sportovní“ host - vyhledávaný konzultant, motivační řečník a stratég vrcholových sportovců a olympioniků Vít Schlesinger. Ve Festival Café se následně vystřídají i další festivaloví hosté, jejichž jména postupně odtajníme.

Aby ale nepřišla zkrátka ani mladší generace návštěvníků, chystáme společně s Českým rozhlasem Junior po skončení Viva rodinného běhu na hlavním pódiu vystoupení asi nejznámější dětské kapely Lollipopz, proslulé svými barevnými parukami, veselými písničkami a nezkrotnou energií. Začátek koncertu je v 15.30.

Od 16:30 je na náměstí připravený koncert známého pěveckého dua Bena a Matea. To ovšem z nedělního doprovodného programu zdaleka není všechno, nevěříte? Přijďte se sami přesvědčit.