25. 3. 2024

Promyslete si předem svůj úsek štafety

Štafety se v našem závodě těší velké oblibě a každoročně zaznamenáváme rostoucí zájem ze strany běžců. A i když do startu závodu zbývá několik týdnu, je dobré si už při registraci štafety promyslet, jak si jednotlivé úseky s vašimi parťáky rozdělíte.

V naší mapě trati se můžete podívat kudy poběžíte a jak jsou rozděleny jednotlivé úseky a předávky.

Pokud poběžíte štafetu ve čtyřech bude první úsek (start u Kongresového centra) tím nejdelším - měří 6,4 km. Druhý úsek (začíná u Teplárny Zlín s.r.o. v továrním areálu) měří 4,4 km a třetí 5,0 km (štafetový kolík si předáváte v ulici  Bartošova vedle budovy radnice). Poslední úsek v délce 5,3 km zahajuje čtvrtý běžec opět u Teplárny odkud již běží do cíle na náměstí Míru. Další podrobné informace o účasti ve čtyřčlenné štafetě naleznete zde.

Chystáte-li se běžet ve dvou, čeká Vás polovina půlmaratonové tratě a předáváte si tedy kolík v ulici Bartošova vedle budovy radnice.  Vše, co potřebujete vědět ke štafetě dvojic, se dozvíte  zde.

A několik užitečných rad závěrem

Pro ty, co už se registrovali: v den závodu buďte, prosím, ve startovním koridoru včas a hlavně si nezapomeňte vyzvednout štafetový kolík.

Pro ty, kteří stále váhají: startovní pole pro štafety je bohužel limitované, neváhejte proto příliš s registrací. Navíc do 1. dubna můžete ještě ušetřit, po tomto termínu se startovné štafet zdražuje o 300 Kč na osobu.