8. 3. 2019

Připrav se na festivalový půlmaraton s Běžeckou školou Zlín

Běžecká škola Zlín, studio Fyziomovement ve spolupráci s organizátorem Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2019 zrealizuje přípravný běžecký program. Jeho cílem je nachystat běžce na červnový půlmaraton v čase pod 2 hodiny a běžce na čtvrtmaraton pod 1 hodinu.

Běžeckou přípravu povede tým trenérů kondičního běhu Běžecké školy Zlín a pohybových a fyzio specialistů studia Fyziomovement.

Běžecký program je určený pro všechny běžce bez rozdílu výkonnosti. Podmínkou účasti v programu je zakoupená registrace na zlínský festivalový půlmaraton, který se běží 1. 6. 2019. Kapacita programu je omezena na 20 běžců.

Cena programu 4000 Kč

V ceně programu je zahrnuto

  • Osobní tréninkový plán s cílem zaběhnout zlínský festivalový půlmaraton pod 2 hodiny nebo čtvrtmaraton pod 1 hodinu.
  • Čtyři společné běžecké tréninky pod profesionálním vedením, zaměření na běžeckou techniku, běžeckou abecedu, běžeckou rozcvičku a běžecký strečink.
  • Sdílení zážitků a společného cíle s ostatními lidmi v programu – společná facebooková skupina.
  • Možnost účastnit se pravidelných výběhů s trenérem kondičního běhu ve Zlíně.
  • Běžecké boty, které si vyberete ve specializované běžecké prodejně Best4Run z Přerova.
  • Speciální běžecké týmové triko, které zajistí specializovaná běžecká prodejna Best4Run z Přerova.

Podmínky programu

  • Souhlas s uveřejněním osobního profilu (jméno, věk, váha, výška, zaměstnání), pravidelných reportů z tréninkového procesu a fotek ze společných akcí skupiny (publikování v rámci vlastního blogu na Běžecké škole, na FB Běžecké školy Zlín).
  • Zakoupená registrace na Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2019.
  • Osobní FB profil.

Informace k přihlášení

O zařazení do programu bude rozhodovat zejména rychlost přihlášení, resp. rychlost zaplacení, což bude pro nás důkazem, že to myslíte vážně (k zaplacení budou vybraní uchazeči vyzvání informačním e-mailem na e-mailovou adresu, kterou uvedou v přihlášce).

Ten, kdo se přihlásí, by měl mít již v závodě zaběhnutý 10km závod s výsledným časem do 65 minut či lepším, ale jsme schopni udělat i výjimku a vybrat účastníka i s horšími vstupními časy.

Všichni uchazeči si jsou vědomi svého zdravotního stavu, svých fyzických schopností, programu se účastní dobrovolně a na vlastní nebezpečí. Organizátoři pak nenesou žádnou zodpovědnost za případná zranění, která by si způsobili v průběhu přípravy na půlmaraton či při společných trénincích.

Termíny společných tréninků

1. trénink – 24.3.2019 – Zlín, stadion mládeže, atletická dráha, běžecká abeceda, nácvik přirozeného běžeckého stylu, jak jíst při běžecké přípravě

2. trénink – 14.4.2019 – Zlín, studio Fyziomovement, atletická dráha – přirozený běžecký styl, běžecká rozcvička, intervalový běh, běžecky strečink a protažení

3. trénink – 28.4.2019 – Zlín, náměstí Míru – běh po trase festivalového půlmaratonu, 10,5km, seznámení se s trasou, občerstvování při závodu

4. trénink – 8.5.2019 – Zlín, náměstí Míru – běh po trase festivalového půlmaratonu, 10,5km, rozvržení sil, rozvržení tempa při půlmaratonu

Půlmaraton – 1.6.2019 – Zlín, náměstí Míru

Kapacita

20 běžců a běžkyň, kteří si dokáží užívat (života) běh a splní výše uvedené podmínky programu.

Přihláška na: Běžecký program na Festivalový půlmaratonu MONET+ Zlín 2019

Oznámení o přijetí přihlášky vám přijde na vámi uvedený e-mail do 48 hodin

Bohuslav Komín
trenér kondičního běhu Běžecké školy ve Zlíně

DOPORUČENÍ

Doporučuji každému účastníkovi absolvovat Specializované vyšetření sportovce u sportovně tělovýchovného lékaře. Například v kroměřížském Lunacoru. Během šedesátiminutového vyšetření získáte informace o vytrvalostních dispozicích pomocí měření maximální spotřeby kyslíku, stanovení ventilačního prahu a tréninkových zón (maximální spiroergometrický test na ergometru nebo běhátku). Podívejte se na konkrétní informace o doporučeném vyšetření. Na základě těchto výsledků je možné připravit osobní tréninkový plán.