30. 4. 2022

Přesně za měsíc startujeme. A přinášíme další novinku

Jak již všichni dobře víte, Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín se po dvou letech vrací do obvyklého jarního termínu. Po loňském ročníku zůstává start u Kongresového centra, ale přesouvá se na 10 hodin dopoledne. A co je zásadní zpráva, měníme také směr běhu.

Pro zatraktivnění trasy pro běžce i diváky došlo navíc po šesti letech také ke změně směru běhu na připravených tratích. Od Kongresového centra poběžíme do továrního areálu, přes Rybníky, Čepkov, na Podvesnou, přes Benešovo nábřeží na Dlouhou a na náměstí Míru. Zde pro čtvrtmaratonce závod končí, běžci půlmaratonu pokračují do kola druhého z náměstí přes Bartošovu ulici opět do továrního areálu a dále po stejné trase, jako v prvním kole. Změna se dotkne běžců všech tratí – čtvrtmaratonu, půlmaratonu, tandemu i štafetových běhů. Mapu závodu naleznete zde.

Stejně jako v minulých letech bude kvůli bezpečnosti samotných běžců i diváků v návaznosti na trasu v některých částech centra města omezena nebo zcela uzavřena doprava a také linky MHD budou odkláněny.

Součástí festivalového půlmaratonu je již tradičně i VIVA rodinný běh na 1400 metrů, který letos nově odstartuje v 15:00 hodin z náměstí Míru. Kapacita závodu je 700 běžců a mohou se jej zúčastnit dospělí s dětmi, junioři nebo ti, co preferují kratší tratě. Proti předchozím ročníkům bude trasa závodu s ohledem na stavební práce v Sadu Svobody a přilehlém tržišti také mírně upravena.

Nedělní běžecký program zakončí v rámci 62. Zlín Film Festivalu projekce filmu Zátopek v letním kině, který organizátoři festivalu uvedou u příležitosti nedožitých stých narozenin, které by letos 19. září Dana a Emil Zátopkovi oslavili.