21. 3. 2023

Pojďte s námi vytvořit atmosféru závodu!

Máte kapelu, jste amatérský hudebník nebo si jen tak rádi zahrajete pro radost? Potom hledáme právě vás! Během letošního ročníku festivalového půlmaratonu totiž plánujeme vytvořit hudební kulisu kolem tratě během hlavního závodu, který se uskuteční v neděli 4. června.  

Běžecký závod ulicemi Zlína má za sedm ročníků své existence skvělé renomé mezi běžci. V nadcházejícím ročníku ale chceme závod posunout ještě dál. Kromě toho, že bychom rádi rozšířili startovní pole a pokořili hranici 2 000 startujících běžců, plánujeme také podpořit atmosféru podél tratě.

„Vyzýváme všechny místní i přespolní malé kapely, muzikanty, zkrátka všechny nadšence, co mají hudbu v krvi, chtějí se k nám připojit a pomoci během hlavního festivalového závodu vytvořit neopakovatelnou atmosféru, jak ji známe ze světových běžeckých klání,“

uvedla Jarmila Záhorová, výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu a dodala, že cílem je podpořit a motivovat samotné běžce, ale také vytvořit program pro diváky.

„Pro všechny, kteří se zapojí, bude připravena odměna v podobě volných vstupenek na festivalové letní kino,“

doplnila Záhorová.

Délka vystoupení může být libovolná, od cca 15 minut, kdy poběží daným úsekem hlavní skupina závodníků, nebo i 2 hodiny v průběhu konání celého závodu. Hlavní závod startuje v 10:00 hodin u Kongresového centra Zlín a jeho trasa vede od Kongresového centra do továrního areálu, kolem 21. budovy, přes Prštné, Rybníky, Čepkov, na Podvesnou, přes Benešovo nábřeží na Dlouhou a na náměstí Míru. Kapely budou mít možnost vystoupit kdekoli po trase závodu, dle svých preferencí po dohodě s produkčním závodu. V případě zájmu se kapely mohou hlásit na mail martin.tomiga@zlinfest.cz