26. 5. 2022

Obhájkyně stříbrné pozice ve Festivalovém půlmaratonu Silvie Zvonková dlouho léčila zánět v holeni

Silvie Zvonková je jednou z aspirantek na přední umístění v letošním ročníku Festivalového půlmaratonu. V posledním období však postrádá ideální formu. "Jsem po zranění,“ vysvětluje momentální rozpoložení.


Na závod se ale v rámci možností poctivě připravuje. "Trénuji ve Valašských Kloboukách a okolí. Máme to tady pro tréninky pestré. Ovšem spíš, než pořádnou přípravu, jsem v posledních týdnech dávala dohromady nohu. Zánět v holeni mě zužoval od začátku dubna. Léčila jsem i další zdravotní problémy,“ uvedla šestatřicetiletá vytrvalkyně z Valašska, jež letos zatím naběhala zhruba 1000 kilometrů.

V letošních závodech se jí ovšem dařilo. 6. března v Jarním zlínském půlmaratonu v Přílukách si zaběhla osobní rekord na této trati 1:24:36 a 3. dubna v Bratislavském maratonu obsadila v čase 3:01:50 mezi ženami sedmou příčku.

Na městský půlmaraton v krajském městě se i přes všechny patálie těší. Má totiž ráda velké akce. Navíc v něm v loňském roce skončila v čase 1:34:29 mezi ženami na stříbrné příčce.

"Nová trať se mi líbí. V porovnání s tou loňskou na ní odpadnou některé moje neoblíbené úseky. Nicméně předpokládám, že kvůli horší aktuální běžecké formě na březnový půlmaratonský čas z Příluk v neděli ve Zlíně nedosáhnu,“ tuší Zvonková.

Startovné na Festivalový půlmaraton dostala jako dárek k vánocům od manžela Milana.

"A protože jsem na dárkovém poukazu vidět, tak si mě Milan zároveň pověsil na zeď,“ prozradila reprezentantka týmu Zvonek Sport Valašské Klobouky s úsměvem.

A právě manžel s celou rodinou ji budou v krajském městě v neděli během závodu podporovat a povzbuzovat.

"Snad bude příznivé počasí a nebude velké horko,“ přeje si půlmaratonkyně z Valašských Klobouk.

O taktice má jasno. "Po startu si poběžím svoje tempo a podle okolností se uvidí, jak se půlmaraton v centru Zlína bude z mého pohledu vyvíjet,“ plánuje, ale zároveň netuší Silvie Zvonková, co ji v neděli dopoledne na jednadvacetikilometrové trati v krajském městě čeká.

Lubomír Hotař