13. 5. 2023

Kam vyrazit po půlmaratonu za zábavou?

Festivalový půlmaraton je unikátní tím, že kromě běžeckých zážitků přináší také bohaté kulturní vyžití nejen pro samotné závodníky po ukončení běhu, ale také pro jejich doprovod v průběhu závodu. Kromě návštěvy filmových představení si mohou užít pestrý doprovodný program na řadě míst v centru Zlína, který nabízí kvalitní zábavu, poučení i pestré příležitosti pro smysluplné trávení společného volného času pro celou rodinu či přátele.

Poté co závod odstartuje v 10:00 hodin u Kongresového centra, dobíhají běžci do cíle na náměstí Míru, kde je pro ně kromě tradičních závodních oficialit připravena i řada dalších zajímavých akcí a aktivit.


12.00, hlavní stage - Květinový ceremoniál vítězů 8. ročníku Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín

13.30, hlavní stage - Slavnostní vyhlášení vítězů všech kategorií 8. ročníku Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín

14.00, pasáž OZC Zlaté jablko - Český rozhlas ON AIR - Živé vysílání stanice Český rozhlas Zlín se zajímavými hosty festivalu

15.00, před radnicí -  Start RBP rodinného běhu

15.30, hlavní stage - Kouzelný karneval Jirky Hadaše

16.30, hlavní stage - VITAR show s Michalem ze školky

17.00, pasáž OZC Zlaté jablko – Autogramiáda s festivalovými hosty

Po celý den probíhá:

Festival Café -  setkání moderátora Vladimíra Kroce s hvězdnými hosty festivalu nad zajímavými tématy.

Kavárna POTMĚ - umožňuje vidícím netradičním způsobem poznat svět nevidomých.

Kromě kulturního programu můžete během celého dne navštívit i stánky jednotlivých partnerů našeho půlmaratonu

MONET+
Titulární partner půlmaratonu Monet+ vás zve na svůj stánek na nám. Míru. Pro všechny návštěvníky tu bude po celý den k dispozici FOTOPAD, díky kterému si můžete vytvořit individuální, rodinné nebo týmové foto, loop nebo gif a uchovat si tak nevšední vzpomínku na letošní ročník 8. Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín. A vaše děti si tu mohou hravou formou vyzkoušet programování malých robotů.

RBP
RBP, zdravotní pojišťovna se stará o vaše zdraví, proto se po celou dobu konání ZFF můžete zastavit do Stanu zdraví RBP v parku Komenského a nechat si změřit vaši celkovou tělesnou kondici! V rámci nedělního RBP Rodinného běhu na 1 400 metrů navštivte Stan zdraví RBP i na náměstí Míru, kde na vás budou čekat nejrůznější preventivní vyšetření, včetně měření zraku.

NUTREND
NUTREND pro vás připravil stánek plný produktů, které vám pomohou ke skvělému výkonu na půlmaratonu. Postaráme se o energii na závod i o regeneraci, která je pro vaše tělo stejně důležitá. V sobotu a v neděli na stánku NUTREND vše s 20% slevou. Navíc jsme pro vás připravili kolo plné úkolů, ochutnávku a ceny v podobě úspěšné tyčinky QWIZZ protein bar.

CRAFT
Značka Craft je synonymem pro funkční ergonomické oblečení a nově i obuv, které navrhuje ve spolupráci s nejlepšími sportovci světa. Díky nim si CRAFT vybudoval vlastní, nezaměnitelnou DNA, jejíž stavebními prvky jsou funkčnost, spolehlivost, technická vyspělost a inovace. Filozofie firmy je jednoznačná - nabízet funkční oblečení umožňující úplně všem podávat při sportu maximální výkon. Přijďte se přesvědčit na náš stánek.

TAŠ-STAPPA
Zlínská betonárna TAŠ-STAPPA je spolehlivým dodavatelem betonu a kameniva již od roku 2000 a svým působením se hrdě podílí na výstavbě Zlína. Díky jedné z nejmodernějších výpočetních technik je schopna poskytnou nadstandartní služby a svým zákazníkům zajišťuje i řádný dovoz a čerpání betonových směsí. Její vozový park obsahuje autodomíchávače i speciální čerpadla PUMI pro uložení směsí do konstrukce.

PURLIVE
PURLIVE je certifikovaný výrobce a dodavatel stejnojmenného stavebního systému na bázi dřeva. Jeho uplatnění je od nadstaveb po rodinné domy a modulární dřevostavby až po komponenty pro kontejnery. Stavební systém PURLIVE lze zařadit mezi celosvětově známe SIP systémy a mezi jeho největší výhody patří vyšší úspora energií až o 40 %, rychlost výstavby či rozsáhlá variabilita.

Zábavné putování Zlínským krajem
Centrála cestovního ruchu Východní Moravy si pro den konání Festivalového půlmaratonu 4. 6. 2023 připravila interaktivní program určený především rodinám. V duchu letošního tématu Cestuj a poznávej navštívíme společně zábavnou i soutěžní formou zajímavá místa Zlínského kraje. Kromě nových vědomostí si odnesete i dárky za snahu a radost ze zážitků, které vás při putování Východní Moravou čekají.

Horolezecká stěna Capri Sun
Přijď si vyzkoušet naši nafukovací horolezeckou stěnu ve tvaru obřího oblíbeného nápoje Capri-Sun. Tento přerostlý kousek narostl do výšky 7 metrů, a pokud chceš vylézt až nahoru, potřebuješ vše, co pravý horolezec – postroj, lana, trochu odvahy a kamarády, na které se můžeš při jištění spolehnout. To vše tam pro tebe máme připraveno, včetně zábavného osvěžení pro úspěšné horaly.

VITA SANA
Rádi bychom Vás pozvali se svými dětmi na úžasnou zábavu plnou pohybu a výzev! Připravili jsme pro Vás nejen překážkové dráhy, tanečky a říkanky, ale také možnost zjistit více informací o svém těle. A to díky nejmodernějšímu přístroji InBody, který analyzuje složení těla. Zjistíte tak, kolik máte svalů, tuků a kolik vyrostete. Navíc se dozvíte, co je třeba zlepšit, abyste dosáhli svých cílů. Všechny aktivity jsou přizpůsobeny dětem, aby si mohly užít den plnými doušky a vyzkoušet, co je baví. Těšíme se na vás a vaše ratolesti u stánku Vita Sana!

KORUNKA LUHAČOVICE
KORUNKA POMÁHÁ je charitativní projekt dvou zapsaných spolků – KORUNKY LUHAČOVICE a KORUNKY VELKÉ LOSINY. Oba spolky dlouhodobě podporují handicapované, nemocné či jinak znevýhodněné děti především ve Zlínském a Olomouckém kraji. Během roku se koná řada benefičních a charitativních akcí. Příspěvky a podporu mohou lidé směřovat na transparentní účet 2801896248/2010. www.korunkapomaha.cz

Stánek prevence kriminality Městské policie Zlín
V rámci letošního Festivalového půlmaratonu budou strážníci poskytovat informace a užitečné rady týkající se bezpečného pohybu dětí, chodců a cyklistů v silničním provozu.