11. 8. 2021

FESTIVALOVÝ PŮLMARATON OMEZÍ DOPRAVU VE ZLÍNĚ

S ohledem na některá omezení v dopravě, která souvisejí s přípravou i organizací Festivalového půlmaratonu MONET + Zlín 2021 a také s letošní změnou trasy, žádáme veřejnost o shovívavost a respektování pokynů v den konání závodu.

Již jsme upozorňovali, že hlavní závod odstartuje nově od Kongresového centra ve Zlíně v neděli 12. září v 15.00 hodin, kdy se od Kongresového centra Zlín závodníci vydají dolů po Gahurově ulici, kolem parku Komenského, na jehož rohu odbočí na třídu Tomáše Bati a poběží v protisměru. Dále budou závodníci pokračovat dalším novým úsekem trasy přes Dlouhou, Zarámí, na ulici Vodní na jejímž konci se opět napojí na Dlouhou a již tradiční okruh přes Benešovo nábřeží, Podvesnou na Čepkov, Rybníky přes bývalý Baťovský areál zpět na náměstí Míru.

Z důvodu bezpečnosti samotných běžců i diváků musíme v návaznosti na trasu v některých částech centra města omezit nebo zcela uzavřít dopravu a také linky MHD budou odkláněny. „Rádi bychom upozornili motoristy i ostatní obyvatele města, že na této trase se v době mezi 13:00 až 18:00 hodin vyskytnou dopravní omezení, a požádali je o trpělivost a opatrnost,“ prosí Jarmila Záhorová, výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu, která dodala, že postupné uvolňování omezení bude již od 17:00 hodin.

Kromě ulic, které jsou vždy v souvislosti s festivalovým půlmaratonem pro motoristy uzavřeny, bude letos nově neprůjezdná i ulice Záramí, část ulice Gahurova (od křížení s Hradskou po křížení s třídou Tomáše Bati), část Tř. Tomáše Bati (od křížení s Gahurovou po křížení s Osvoboditelů/Dlouhá ) a také další část ulice Dlouhá (po křížení se Zarámí/Kvítková).

Podrobné informace k uzavírkám a omezení v dopravě jsou k dispozici zde: https://www.zlinskypulmaraton.cz/doprava