4. 2. 2016

Festivalový půlmaraton jako součást 56. ZFF

Unikátní běžecký závod ulicemi Zlína, který připravili organizátoři ZFF společně s Běhy Zlín, bude součástí doprovodného programu festivalu. Festivalový půlmaraton Zlín 2016 se uskuteční v sobotu 28. května, ale zájemci se do něj mohou registrovat již nyní. 

Jedinečný běh festivalového Zlína odstartuje v 16:00 hodin na náměstí Míru. Pro běžce je připravena kromě trasy klasického půlmaratonu v délce 21km, kterou mohou proběhnout i týmy štafetovým během na 4x5,25km, také desetikilometrová trasa. Ta povede z centrálního zlínského náměstí přes Benešovo nábřeží, Podvesnou na Čepkov, Rybníky přes bývalý Baťovský areál zpět na náměstí Míru.

Podrobné informace k závodu, ceny startovného i registrační formulář najdete na těchto stránkách. S registrací neotálejte, protože počet startujících je letos omezen na 1000 závodníků. Navíc čím dříve se přihlásíte, tím máte větší možnost na startovném ušetřit. V ceně startovného navíc získáte kvalitní funkční tričko nebo vstup na večerní koncert v Open Air Zóně festivalu.

Součástí akce bude i Festivalový rodinný běh na 1400m, který startuje ve 14:00 hodin a mohou se jej zúčastnit dospělí s dětmi i junioři. Tento běh je ohlédnutím do historie, konkrétně do roku 1941. Na trati se tehdy mezi baťovými atlety objevil i tehdy šestnáctiletý Emil Zátopek, který sice v závodě doběhl o tři vteřiny druhý, ale tato „osudová prohra“ odstartovala jeho úspěšnou běžeckou kariéru. Startérem závodu bude Milan Krupička, člen festivalového štábu a syn vítěze závodu, prvního přemožitele Emila Zátopka, který vlastně sehrál klíčovou roli u zrodu pozdější sportovní legendy.