24. 5. 2019

Dopravní omezení v průběhu Festivalového půlmaratonu

Vážení obyvatelé města Zlína, zveme Vás na čtvrtý ročník Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2019, který se bude v ulicích Zlína konat v sobotu 1. června 2019. Zároveň Vás prosíme o porozumění a shovívavost při dopravních omezeních, které budou od 15 do 19 hodin doprovázet tento běžecký svátek. Na trasu jednadvacetikilometrového závodu se postaví 1500 běžců a okolo trati budou další tisícovky diváků. Z důvodu bezpečnosti běžců i diváků bude proto celá trasa pro běžný provoz uzavřena. Tato skutečnost ovlivní na čtyři hodiny dopravu ve městě, některé silnice budou pro vozidla zcela neprůjezdné.

Výjimečný běžecký závod se koná, v rámci 59. Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež – Zlín Film Festivalu. Městské běžecké závody jsou v České republice nyní velmi populární a jsme rádi, že se také Zlín připojil k městům jako je Praha, Brno či Olomouc, které už několik let zaplavují tisícovky nadšených běžců a diváků. Start Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2019 je naplánován na 16 hodin a poslední běžec je očekáván v cíli kolem 19 hodiny. Touto cestou bychom Vás rádi požádali o vstřícnost a shovívavost s dopravní situací, která bude během závodu panovat.

Přikládáme seznam uzavírek a neprůjezdných ulic, jichž se bude omezení týkat, zároveň Vás prosíme o vyklizení/přeparkování Vašich vozidel z těchto míst. V opačném případě budou tato vozidla po celou dobu závodu zablokována, v kolizních případech odtažena. Na trase závodu se budou pohybovat označení dobrovolníci z našeho organizačního týmu, odpovědní za jeho hladký průběh a kontrolu uzavřenosti trasy běhu.

Prosíme, respektujte jejich pokyny. Vše připravujeme ve spolupráci s krajským ředitelstvím Policie ČR. Na nejexponovanějších místech budou dopravu řídit příslušníci Policie ČR a Městské policie Zlín.

Kompletní dopravní info

Děkujeme Vám ještě jednou za vstřícné jednání a doufáme, že celý závodní den proběhne bez zbytečných komplikací ke spokojenosti všech obyvatelů města i běžců na trati.

S pozdravem za organizační tým závodu

Bob Komín, Milan Šubín a Robert Šperka