3. 5. 2019

Běžci si mohou vyzkoušet trasu Festivalového půlmaratonu s Petrem Vabrouškem

Zlín – Na sváteční středu 8. května připravili organizátoři půlmaratonu zkušební běh po trase festivalového půlmaratonu. Společně s běžci se na trať vydá i triatlet a účastník extrémních běhů Petr Vabroušek a jeho syn Filip. Sraz účastníků je v 11:00 z náměstí Míru. 

Běh po trase letošního 4. ročníku Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2019 pořádají pro zájemce Běhy Zlín, které jsou společně se Zlín Film Festivalem pořadatelem městského půlmaratonu. „Kdo chce ve středu v rámci tréninku absolvovat tento zkušební běh, má jedinečnou příležitost poměřit síly s triatletem Petrem Vabrouškem a jeho synem Filipem,“ uvádí Bohuslav Komín z Běhů Zlín.

Poběží se pohodovým, tzv. povídacím tempem a vše bude zakončeno protahovacími cviky. Podle své kondice si běžci mohou zvolit pouze polovinu okruhu, tedy 5 km, nebo běžet celou trasu v délce 10,5 kilometru. Poběží se z centrálního zlínského náměstí přes Benešovo nábřeží, Podvesnou na Čepkov, Rybníky přes bývalý Baťovský areál zpět na náměstí Míru. „Trasa nebude uzavřená, proto si nezapomeňte vzít bezpečností prvky,“ upozorňuje Bohuslav Komín.

Festivalový půlmaraton je unikátní sportovní akce, která letos již počtvrté završí doprovodný program tradičního zlínského filmového festivalu. Jedinečný běh v atmosféře festivalového Zlína odstartuje 1. června 2019 v 16:00 hodin na náměstí Míru ve Zlíně. Předcházet mu bude ve 14:00 hodin oblíbený Festivalový ING rodinný běh na 1400 metrů určený pro rodiče s dětmi a také pro ty, kteří preferují kratší trasy.