15. 11. 2020

Běžci se mohou registrovat na 6. ročník festivalového půlmaratonu

Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín 2021 otevírá registrace na 6. ročník, jehož termín je tentokrát naplánovaný na neděli 30. května.

Výše startovného zůstává stejná, jako u předchozího ročníku. Zájemci se mohou již nyní přihlásit za nejvýhodnějších podmínek, které platí pouze do konce ledna. Nejlevnější startovné ve výši 599 Kč za půlmaraton, 499 Kč za čtvrtmaraton a 1999 Kč za čtyřčlennou štafetu přinese závodníkům opět celou řadu atraktivních benefitů. Registrace do závodu jsou on-line.

Organizátoři opět garantují, že v případě nepříznivých epidemiologických podmínek bude možné startovné převést do následujícího ročníku. „Jelikož nemůžeme v tuto chvíli odhadovat situaci v květnu 2021, jsme stejně jako v letošním roce připraveni, v případě posunu termínu či zrušení závodu, startovné převést do dalšího ročníku. Případně za určitých podmínek individuálně řešit i jeho vrácení běžcům,“ uvedla za organizátora závodu výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová a dodala, že zájemci o účast tak nemusí mít obavy z registrace už nyní.

Letošní 5. ročník se uskutečnil v odloženém termínu v sobotu 12. června a úspěšně jej dokončilo 1091 závodníků. Do cíle doběhlo 361 účastníků půlmaratonu, 310 čtvrtmaratonu a 105 týmů štafet. Na sedm desítek z nich běželo pod hlavičkou titulárního partnera závodu, společnosti MONET+. „V roce 2019 nás běželo okolo 30, včetně dětí a rodinných příslušníků. Letos v dresu naší společnosti závodilo už přibližně 70 mužů, žen a jejich dětí,“ uvedl Petr Netočný, HR manager společnosti MONET+ a dodal: „Máme velkou radost, že i přes letošní nepříznivou situaci lidé měli chuť se běhu zúčastnit. Navzdory četným omezením vnímáme půlmaraton i celý festival jako plnohodnotný.“