6. 11. 2018

Běžci se mohou hlásit na 4. ročník Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín

Zlín – Přípravy čtvrtého ročníku tradičního běžeckého závodu ulicemi festivalového Zlína jsou již v plném proudu. Organizátoři nyní otevřeli registrace na závod, který se uskuteční 1. června 2019 a bude opět atraktivní tečkou za bohatým programem 59. Zlín Film Festivalu. Závod pořádá společnost FILMFEST, s. r. o společně s Běhy Zlín.

Zájemci o účast v závodě mohou využít možnosti registrace za nejvýhodnějších podmínek, které platí až do konce března. Nejlevnější startovné ve výši 599 Kč za půlmaraton, 499 Kč za čtvrtmaraton a 1999 Kč za čtyřčlennou štafetu přinese závodníkům opět celou řadu atraktivních benefitů. V ceně je například batůžek, kvalitní funkční tričko KLIMATEX, vstup na večerní koncert v Koncertní zóně ENAPO, pamětní medaile, pitný režim na trati nebo občerstvení po závodě a drobné dárky od partnerů závodu.

„Kdo nestihne registraci do poloviny března, přijde o možnost získat kvalitní funkční tričko zdarma. Následně si jej závodník může ke startovnému pouze dokoupit, i když za speciální cenu,“ vysvětluje výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová, proč by zájemci neměli přihlášení nechávat na poslední chvíli.

Registrovat se na jednotlivé tratě běhu je možné na www.zlinskypulmaraton.cz, kde jsou také uvedeny podrobné informace o závodě i cenách startovného. „K dispozici jsou zde již nyní také dárkové poukazy, které mohou být pro příznivce běhu třeba zajímavým vánočním dárkem,“ dodává Jarmila Záhorová.

Trasa půlmaratonu bude totožná jako v předchozích letech. „Poběží se z centrálního zlínského náměstí přes Benešovo nábřeží, Podvesnou na Čepkov, Rybníky přes bývalý Baťovský areál zpět na náměstí Míru,“ uvádí Bohuslav Komín za organizaci Běhy Zlín a doplňuje: „Součástí akce bude opět i velmi oblíbený rodinný běh na 1400m, který předchází hlavnímu závodu. Mohou se jej zúčastnit dospělí s dětmi i junioři, nebo ti, co si na delší tratě netroufají.“

Na trať třetího ročníku Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2018 se postavilo 1275 běžců. Vítězem hlavního závodu se stal brněnský závodník Jiří Čípa, který doběhl do cíle s výsledným časem hodina a deset minut. Rok od roku se zvyšuje také zájem o rodinný běh na 1400 metrů, jehož kapacita byla při třetím ročníku zcela naplněna. Zúčastnilo se ho na 400 rodičů s dětmi.