7. 6. 2017

Višněvský děkuje divákům za uměle vytvořené sprchy na trati

Zlín – S výkonem i umístěním v letošním Festivalovém půlmaratonu ve Zlíně je také spokojený Andrej Višněvský. Jeden z favoritů závodu skončil na šestém místě.

,,Začal jsem volněji, protože jsem chtěl ušetřit síly na závěr. A přestože se mi hned po startu čelo vzdálilo, tato taktika se mi vyplatila,“ tvrdí člen klubu Sri Chinmoy Marathon Team Zlín.

Višněvský se dlouho pohyboval na devátém místě. ,,Postupně jsem však předběhl Matěje Beníčka, Vlastimila Bukovjana a Filipa Vabrouška,“ prozradil.

Zlínský atlet byl nadšený z atmosféry kolem závodu. ,,Náměstí Míru bylo plné lidí. Také kolem trati byly početné skupiny diváků. Zvlášť u nemocnice Tomáše Bati a v Prštném. Navíc mě povzbuzovali moji fanoušci. Divákům chci také poděkovat, že několik z nich v některých úsecích vytvořilo umělé sprchy, kde nás polévali vodou,“ pochvaloval si osvěžení Andrej Višněvský.

Ten se také přiznal, že nejtěžším úsekem pro něho byl bývalý Baťovský areál. ,,Toto prostředí má sice svoje kouzlo. Bylo v něm ale největší horko. Navíc se zde běželo do mírného kopce. Takže jsem byl rád, když jsem Baťovský areál měl za sebou,“ svěřil se v cíli Višněvský.

Další články autora Lubomíra Hotaře o Festivalovém půlmaratonu: