13. 5. 2021

Zlín Film Festival bude poprvé ONLINE!

Zlín Film Festival nezastaví ani pandemie koronaviru. Proto jsme se rozhodli našim fanouškům zkrátit čekání na festival, jehož součástí je i Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín, a rozdělili letošní ročník na dvě části. Zlín Film Festival - díl 1. se tak uskuteční ONLINE v termínu od 28. května do 1. června. Bude nejen ohlédnutím za oceněnými a divácky atraktivními snímky loňského, jubilejního 60. ročníku, ale také ochutnávkou filmového a doprovodného programu ročníku 61. Festivalovou atmosféru si můžete připomenout i virtuální procházkou festivalovými zónami a dokonce zde vyhrát volné vstupenky do online kina.

Z bohatého programu online festivalu si vybere opravdu každý - od nejmenších dětí, přes školáky, mládež, celou rodinu i dospělé z řad laické i odborné veřejnosti. A jak jej můžete sledovat? Jednoduše prostřednictvím webu www.zlinfest.cz.

Festival bude oficiálně zahájený v pátek 28. května speciálním celodenním vysíláním z festivalového studia, které připomene 85. výročí zlínských filmových ateliérů a přinese řadu zajímavých živých rozhovorů k historii i současnosti filmu ve Zlíně.

Součástí jarní části festivalu budou ale také tři filmová představení v autokině, výstava 24.Salonu filmových klapek a výstava kreseb dětí a mládeže se zrakovým postižením z Mezinárodní výtvarné soutěže Radost tvořit ve Zlatém jablku nebo virtuální galerie na náměstí Míru.

Hlavním tématem festivalu je letos „Literatura ve filmu“ a jeho druhý díl se uskuteční od 9. do 15. září, snad již v tradiční podobě včetně soutěžních filmů, zajímavých hostů, doprovodného programu i festivalového půlmaratonu. Těšíme se na vás!