31. 5. 2018

Štafety na půlmaratonu poběží pro dobrou věc

Zlín – V sobotu 2. června se v dopoledním programu Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2018 poběží štafeta, která je spojena s charitativním projektem #ToDáme. Každý tým, který donese štafetový kolík do cíle, přispěje na nákup speciální rehabilitační pomůcky pro malou Izabelku trpící vzácnou genetickou chorobou.

Jedná se o tzv. motomed a je určen pro holčičku se spinální muskulární atrofií. Tento přístroj pomáhá Izabelce s rehabilitací a potřebným cvičením. Jedna ze štafet je výjimečná tím, že její účastníci si místo štafetového kolíku budou předávat přímo Izabelku na speciálním sportovním vozíku.

Kromě samotných štafetových běžců se do projektu #ToDáme může zapojit kdokoli a to hned dvěma způsoby. Pokud si ve fotostánku MONET + návštěvníci půlmaratonu pořídí památeční fotografii, přispějí tak na dobrou věc jakoukoli dobrovolnou částkou. Druhá cesta vede na sociální síť Instagram. Za každou fotografii s hashtagem #todame dostane Izabelka jednu korunu. Čím více fotografií, tím větší pomoc pro malou statečnou bojovnici.

V průběhu slavnostního vyhlašování výsledků Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2018 předá zástupce generálního partnera MONET + Izabelce šek v hodnotě 80 000 Kč.