30. 5. 2017

Otevřený dopis obyvatelům města Zlína

Vážení obyvatelé města Zlína, zveme Vás na druhý ročník městského půlmaratonu, který se bude v ulicích Zlína konat v sobotu 3. června 2017. Zároveň Vás prosíme o porozumění a shovívavost při dopravních omezeních, které budou od 16 do 19 hodin doprovázet tento běžecký svátek. Na trasu jednadvacetikilometrového závodu se postaví 1500 běžců a okolo trati budou další tisícovky diváků. Z důvodu bezpečnosti běžců i diváků bude proto celá trasa pro běžný provoz uzavřena. Tato skutečnost ovlivní na tři hodiny dopravu ve městě, některé silnice budou pro vozidla zcela neprůjezdné. 

Výjimečný běžecký závod se koná, stejně jako vloni, v rámci 57. Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež – Zlín Film Festivalu. Městské běžecké závody jsou v České republice nyní velmi populární a jsme rádi, že se také Zlín připojil k městům jako je Praha, Brno či Olomouc, které už několik let zaplavují tisícovky nadšených běžců a diváků. Start Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2017 je naplánován na 16 hodin a poslední běžec je očekáván v cíli kolem 19 hodiny. Touto cestou bychom Vás rádi požádali o vstřícnost a shovívavost s dopravní situací, která bude během závodu panovat.

Přikládáme seznam uzavírek a neprůjezdných ulic, jichž se bude omezení týkat, zároveň Vás prosíme o vyklizení/přeparkování Vašich vozidel z těchto míst. V opačném případě budou tato vozidla po celou dobu závodu zablokována, v kolizních případech odtažena. Na trase závodu se budou pohybovat označení dobrovolníci z našeho organizačního týmu, odpovědní za jeho hladký průběh a kontrolu uzavřenosti trasy běhu.

Prosíme, respektujte jejich pokyny. Vše připravujeme ve spolupráci s krajským ředitelstvím Policie ČR. Na nejexponovanějších místech budou dopravu řídit příslušníci Policie ČR a Městské policie Zlín.

Děkujeme Vám ještě jednou za vstřícné jednání a doufáme, že celý závodní den proběhne bez zbytečných komplikací ke spokojenosti všech obyvatelů města i běžců na trati.

S pozdravem za organizační tým závodu

Bob Komín, Milan Šubín a Robert Šperka

Kompletní informace o organizaci doprav

Omezení MHD během závodu

Na trase závodu bude platit pro silniční dopravu (včetně MHD) úplná uzavírka. Dojde tak k přerušení pravidelných tras linek 2, 4, 8, 9, 33, 34 a 36. Předpokládá se, že dopravní omezení potrvají asi do 18:15 hodin. Trolejbusy a autobusy dotčených linek budou přesměrovány na náhradní trasy. Dopravní obsluha Zlína zůstane zachována. Kompletní informace o náhradních trasách MHD v dobu závodu na stránkách Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice.

Informační leták pro obyvatele

Informační leták ke stažení v PDF