6. 5. 2021

„KORUNKA POMÁHÁ“ - nový charitativní partner půlmaratonu

Kromě největší běžecké události v regionu je Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín tradičně také příležitostí podpořit dobrou věc. Přestože se z důvodu pandemie koronaviru uskuteční jeho 6. ročník až 12. září, už nyní můžeme představit nového charitativního partnera, kterým je spolek KORUNKA POMÁHÁ.

„Díky KORUNKA POMÁHÁ získá půlmaraton ještě další rozměr - kromě radosti z pohybu budou mít totiž běžci i dobrý pocit z pomoci potřebným,“ řekla Jarmila Záhorová, výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu.
KORUNKA POMÁHÁ je charitativní projekt KORUNKY LUHAČOVICE z.s. a KORUNKY VELKÉ LOSINY z.s, který podporuje handicapované, nemocné, či jinak znevýhodněné děti ve Zlínském a Olomouckém kraji. Za dobu své existence spolky uspořádaly nejrůznější veřejné sbírky a benefiční akce, díky nimž rozdaly už několik milionů korun. Jejich aktivity podporuje i celá řada známých osobností jako je Bára Basiková, Jitka Boho, Martin Dejdar, Beáta Rajská, sportovci a další umělci.

Nyní se k nim přidává i největší běžecká událost v regionu – festivalový půlmaraton, potažmo 61. Zlín Film Festival. „Jsem moc ráda, že se mezinárodní filmový festival ve Zlíně letos uskuteční v plné své kráse a slávě. Je mi velkou ctí, že se Korunka stala charitativním partnerem Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín a těším se na vzájemnou spolupráci,“ uvedla Veronika Záhorská, ředitelka spolku KORUNKA POMÁHÁ.

O tom, jakou formou bude spolupráce probíhat a kam bude směřovat výtěžek z 6. ročníku festivalového půlmaratonu zveřejníme v původním termínu půlmaratonu, v neděli 30. května.
Více aktivitách spolku na www.korunkapomaha.cz nebo na facebookovém a instagramovém profilu KORUNKA POMÁHÁ.