27. 5. 2016

Informace: Jak běží štafeta Festivalový půlmaraton Zlín 2016

Štafetu na festivalovém půlmaratonu ve Zlíně tvoří čtyři běžci. Každý z nich běží úsek dlouhý 5,25km. První úsek startuje na náměstí Míru v 16 hodin, start je společný s ostatními účastníky festivalového běhu.

První ze štafety běží první polovinu závodního okruhu (ulice Vodní, Dluhá, Benešovo nábřeží, Havlíčkovo nábřeží, až k občerstvovací stanici v areálu teplárny Alpiq. Zde na pravé straně na něj čeká jeho druhý parťák či parťačka.

Druhý člen štafety míří zahrádkářskou kolonií do Prštného, dále kolem hypermarketu Albert do Baťovského průmyslového areálu, skrz Viva kovárnu a přes autobusové nádraží na náměstí. Zde předá štafetový čip třetímu účastníkovi. Předávka je za radnicí po levé straně v Bartošově
ulici.

Třetí ze štafety běží stejný úsek jako první, čtvrtý pak stejný úsek jako druhý. Štafety si na předávacích místech, označených plakátem "PŘEDÁVKA ŠTAFETY" a vždy před občerstvovací stanicí, předávají elektronický čip připevněný suchým zipem na noze nad kotníkem. Jinak nebude jejich čas změřen.

Doporučujeme, aby štafetový čip vždy sundával z nohy běžec, který teprve na trasu vyráží.

V rámci vyhlašování výsledků odmění první štafetu čistě mužskou, první smíšenou a první čistě ženskou.